wp58164808.pngwp895a2771.png

Uitgangspunt van de Goodfield Methode is dat eerdere ervaringen blijven doorwerken en dat herinneringen in het hele lichaam zijn opgeslagen.  

 

Deze onbewuste boodschappen van het lichaam worden zichtbaar door oncontroleerbare

Non Verbale Lekken

(Non Verbal Leaks), die zich manifesteren in iemands gelaatsuitdrukkingen of manieren.

 

Omdat dit ‘lek’ komt van het onbewuste, is het onmogelijk voor een persoon het verschijnen ervan te controleren, te wijzigen of te voorkomen. Bovendien zijn deze signalen consistent, repeterend, voorspelbaar en dus betrouwbaar.

 

 

Hoe kan je de Goodfield methode inzetten?

 

Als het om zaken gaat, zal een directeur de Goodfield Methode leren om issues inzake personeel en productiviteit beter te begrijpen en met deze informatie problemen rondom efficiënte, samenwerking en communicatie kunnen verbeteren.

 

Als het wetshandhaving betreft, kan de Goodfield Methode worden gebruikt om bijvoorbeeld vast te stellen of een verdachte liegt of informatie achterhoudt.

 

Op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling wordt de Goodfield Methode gebruikt om een probleemgebied vast te stellen waaraan concreet en efficiënt gewerkt kan worden.

 

Of het nu is in de directiekamer of door persoonlijke interacties, onze levens worden voortdurend beïnvloed door de onbewuste boodschappen die we uitzenden met ons non verbaal gedrag.

wp7bedef5c.png

De Goodfield Methode biedt inzicht en actie:

 

  • Hoe het Non Verbal Leak (NVL) te herkennen;
  • Hoe de betekenis en het belang van het NVL te analyseren;
  • Wat de geschikte acties zijn om te ondernemen.