wp58164808.pngHet Goodfield instituut biedt verschillende opleidingen in de Goodfield Methode. Mits volledig doorlopen, leidt de opleiding op tot Goodfield Therapeut en/of tot Goodfield Analyst.

 

De theorie trainingen worden gegeven door Dr. Barry Goodfield. De praktijktraining doe je op tijdens cliëntenworkshops en therapeutenworkshops. Deze worden gegeven onder zijn verantwoordelijkheid en staan onder zijn directe leiding. De supervisie tijdens de cliënten-workshops wordt gegeven door Senior Goodfield Therapeuten. De gehele opleiding is Engelstalig.

 

 

 

 

 

In elke fase van de opleiding komen de volgende aspecten aan bod:

  • Het eigen maken van de theoretische uitgangspunten.
  • Het in de praktijk brengen hiervan door ermee te werken.
  • Het ervaren en in kaart brengen van je eigen blokkades en het werken daaraan in Therapeuten Workshops.
  • Het integreren van bovenstaande aspecten en het zodoende ontwikkelen van een eigen creatieve stijl.

 

 

wpe1365693.png

Ethiek

Een van de belangrijke dingen in het Goodfield Methode is ethiek.

De vaardigheid van zelfreflectie en het op metaniveau kunnen werken, is een eis die zowel voor de opleiding tot Therapeut als  Analyst essentieel is. Dit is een wezenlijk onderdeel van de opleiding.

Je zult tijdens de opleiding je eigen sterke kanten, maar ook je minder ontwikkelde (lees: geblokkeerde) kanten leren herkennen en daar aan werken.

 

Daarom wordt van je verwacht dat je minimaal één maal per jaar blijft assisteren in de Cliënt Workshops en aan je zelf blijft werken door deel te nemen aan Therapeuten Workshops.

wp385df1f7.png

wp4de690af.png
wp2b14d6a8.png